Geplaatst op door Jelle

Wij kijken terug op een geslaagde en gezellige open dag afgelopen zaterdag. Hartelijk dank voor jullie komst en interesse.

opendag2
opendag3
opendag4
opendag1
opendagfoto

Uitslag prijsvraag:
Er zaten 217 snoepjes in de snoeppot. Mevrouw Dijkstra had 235 gegokt en is daarmee winnares geworden van de elektrische tandenborstel. Veel poetsplezier!

Geplaatst op door Jelle

Naar de tandarts gaan en poetsen, flossen en ragen zijn bekende middelen om schade aan je gebit te voorkomen. Maar wat zijn de verrassende boosdoeners?

Dat snoep, taart en limonade slecht voor je gebit zijn, weten zelfs kleine kinderen. Van andere drankjes en etenswaren verwacht je minder snel schade aan de tanden. De 10 grootste boosdoeners op een rij.

Vruchtensap
De grootste onverwachte boosdoener voor de tanden is vruchtensap. Hoewel een glas sap behoorlijk wat vitaminen kan bevatten, tasten de suikers en het zuur de tanden aan. Let op: door het hoge suikergehalte proef je de zuurtegraad van het sap minder goed.

Zetmeel
In de mond worden suikers omgezet in zuren die gaatjes in tanden veroorzaken. Met zetmeel gebeurt hetzelfde. Aardappelen, brood, crackers, peulvruchten en pasta bevatten veel zetmeel.

Light frisdrank
Het feit dat een light-variant van een frisdrank geen suiker bevat, betekent niet dat het geen kwaad kan. Als de frisdrank net zo veel zuren bevat als het drankje zonder suiker, tasten deze zuren ook het gebit aan.

Yoghurt
Yoghurt bevat veel zuren en tast het gebit aan, ook de varianten met suikervervangers.

Brood
Net als brood is pasta een voedselwaar dat makkelijk aan de tanden blijft plakken. Het speeksel moet dan extra zijn best doen om de tanden schoon te maken.

Koffie en thee
Koffie en thee zonder suiker vormen geen gevaar voor het gebit. Wordt er suiker toegevoegd, dan is het meteen een ander verhaal. Tanden kunnen ook verkleuren door koffie en thee.

Azijn
Een salade met een beetje azijn, mayonaise of slasaus lijkt weinig kwaad te kunnen voor het gebit, maar deze voedingsmiddelen bevatten veel zuren. Mee oppassen dus.

Fruit
Natuurlijk is fruit gezond. Een appel bevat niet alleen vitaminen en mineralen, maar maakt door de stevige kauwbewegingen het gebit sterker en maakt speeksel aan ter bescherming. Toch kan fruit veel zuren bevatten en slecht zijn voor het gebit. Denk naast appels ook aan fruit als bramen, kiwi’s, bessen, druiven, mango’s en citrusvruchten.

Te snel tandenpoetsen
Na een zuuraanval op de tanden wordt het tandglazuur van de tanden zachter. Als je meteen na een glas vruchtensap de tanden stevig poetst, raakt het glazuur sneller beschadigd. Geef de tanden een halfuurtje de tijd om het glazuur weer aan te sterken en pak dan de borstel er weer bij.

Vitaminepillen
Vitaminepillen vormen geen gevaar voor de tanden als ze op de juiste wijze worden ingenomen. Kauwen op de pillen veroorzaakt een zuuraanval en tast het glazuur aan.

Je kunt natuurlijk niet zonder eten en drinken. Een goede tip is om maar zeven keer per dag te eten en te drinken. Zorg goed voor je gebit en ga regelmatig naar de tandarts. Hiervoor kun je nu ook sparen met het goedkope alternatief voor de aanvullende tandartsverzekering. Benieuwd naar het goedkope alternatief voor de aanvullende tandartsverzekering? Check je besparing eenvoudig met de speciale rekentool

Bron: ixorg.nl

Geplaatst op door Jelle

Binnenkort (25 april t/m 5 mei) krijgen wij nieuwe behandelunits van XO. XO is een Deense fabrikant die zich sterk richt op ergonomie. U zult als patiënt een stuk comfortabeler in de stoel liggen en voor de behandelaars is het prettiger werken. De units zijn uitgerust met een mondcamera en beeldscherm, waardoor wij een gestelde diagnose kunnen toelichten met beeld.

xostoel1
xostoel3
xostoel2