Dikke pluim voor de tandarts

Patiënten zijn over het algemeen meer dan tevreden over hun tandarts: ze geven hem of haar gemiddeld een 8,3. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Consumentenbond heeft gehouden onder 13.000 panelleden. Verbeterpunt is het afgeven van een offerte bij een behandeling die duurder is dan 250 euro. Een derde van de tandartsen voldoet niet aan deze verplichting.

Vertrouwen in deskundigheid
Ruim 94 procent van de ondervraagden vindt dat de tandarts voldoende tijd voor het consult neemt en 83 procent heeft vertrouwen in zijn deskundigheid. Ruim de helft heeft dan ook al meer dan tien jaar dezelfde tandarts, zo blijkt uit het panelonderzoek, dat morgen in de Gezondgids wordt gepubliceerd.

Niet altijd offerte
Minpunten zijn er ook: de helft van de tandartsen komt uit zichzelf met een offerte als de behandeling duurder dan 250 euro uitvalt; een op de tien panelleden kreeg pas een kostenoverzicht, nadat ze er zelf om hadden gevraagd. Ruim een derde kreeg nooit vooraf een prijsopgave.

Transparantie staat voorop
“De KNMT blijft er bij haar leden op aandringen altijd een offerte af te geven voor behandelingen die duurder zijn dan 250 euro”, aldus KNMT-voorzitter Wolter Brands. “Transparantie staat voorop. Tandartsen informeren hun patiënten doorgaans goed, maar dat resulteert niet altijd in het afgeven van een prijsopgave.” Dat is een tandarts wel verplicht volgens de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit. Alle behandelingen zijn opgebouwd uit codes, waarvoor maximumtarieven zijn vastgesteld. De daadwerkelijke rekening mag ongeveer tien procent afwijken van de offerte.

Liever één mondzorgverlener
Een groter bezwaar onder de panelleden echter is de verplichting om naar de mondhygiënist te gaan. “Ik vind het vervelend dat de tandarts geen tandsteen meer verwijdert en daarvoor doorverwijst naar de mondhygiënist. Vroeger was je met een bezoek aan de tandarts overal vanaf”, zo uit een respondent zijn ongenoegen. Vraagtekens bij noodzaak behandeling mondhygiënist Ruim 15 procent van de ondervraagden zet vraagtekens bij de noodzaak van de behandeling en 70 procent vindt het tarief dat de mondhygiënist rekent voor een gewone gebitsreiniging hoog tot veel te hoog. Ze stellen dat er nogal wordt gesjoemeld met het vijfminutentarief. Desondanks krijgen de mondhygiënisten een 8 van hun patiënten.

Mondzorg is teamwork
Wolter Brands: "Uit dit onderzoek blijkt ook weer dat de patiënt het op prijs stelt als de tandarts de regie van de mondzorg in handen houdt en de patiënt dus op één adres en in één afspraak alle behandelingen krijgt. Niet een herverdeling van taken maar het organiseren van mondzorg onder één dak is de enige manier om patiënten goede en betaalbare zorg te garanderen. Mondzorg is teamwork!”

Geplaatst op door Jelle

Ter ere van ons 5-jarige bestaan organiseren wij zaterdag 17 februari een open dag. Tussen 12:00 en 16:00 uur zijn alle belangstellenden van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen. Medewerkers van de praktijk en beide tandtechniekers zijn deze middag aanwezig om al uw tandheelkundige vragen te beantwoorden.

We hebben de afgelopen vijf jaar gemerkt dat er bij mensen af en toe de behoefte bestaat vrijblijvend kennis te komen maken alvorens zich officieel in te schrijven als nieuwe patiënt. Voor diegenen is de open dag een mooie gelegenheid om een bezoek aan de praktijk te brengen. Maar ook als u al patiënt bij ons bent dan bent u van harte welkom.

Deze middag is er naast het stellen van vragen de gelegenheid de praktijk eens op een andere manier te bekijken. We geven uitleg over de zaken die zich achter de schermen plaatsvinden en er is een prijsvraag waar o.a. een elektrische tandenborstel mee gewonnen kan worden.

advertentie-opendag